U heeft lang nagedacht over investeren in zonnepanelen. Dan is nu de vraag welk zonnepanelenbedrijf u gaat inschakelen. U heeft advies nodig, ook al heeft u online al veel kunnen lezen, het blijft toch belangrijk u te laten adviseren door een expert. Maar welke installateur heeft het beste en meest eerlijke verhaal tegen welke prijs? Waar moet u allemaal op letten?

Hoe maakt u een goede keuze?

Sommigen installatiebedrijven zitten inderdaad bij u aan tafel en nemen echt de tijd voor u en uw situatie. Anderen verstrekken hun informatie via een offerte op afstand met een luchtfoto. In tegenstelling tot 8 jaar geleden, zijn momenteel veel installatiebedrijven te vinden in uw regio. In de basis zijn zonnepanelen voor iedereen, ze leveren immers stroom en geld op. Maar de situatie maakt of u er ook écht iets mee kan. Elk installatiebedrijf zal dit weer anders benaderen.

Waar moet u op letten?

Verbruik

Een gezin met opgroeiende kinderen zal een hogere rekening aan energiekosten hebben dan een gezin waarvan de kinderen al de deur uit zijn. Kort gezegd is het verbruik (en de toekomstverwachtingen) de basiscriteria om het vereiste aantal zonnepanelen te bepalen.

Heffingskorting

Daarnaast is het belangrijk om in de berekening van het ‘totaalplaatje’ ook de heffingskorting aan bod te laten komen.

Wattpieken

Ook het aanbod van zonnepanelen in wattpieken is enorm; het mag duidelijk zijn dat een paneel van 305Wp minder oplevert dan een paneel van 385Wp, daarentegen is de prijs er ook naar.

Montage

Montagematerialen zijn er voor alle soorten daken. In alle situaties staat veiligheid bovenaan. Met een storm mogen zonnepanelen absoluut niet los komen, daarom dient montagemateriaal altijd windtunnel getest en gecertificeerd te zijn. De installateur dient vervolgens de materialen te plaatsen conform de voorschriften van de leverancier.

Omvormers

Omdat er veel type omvormers op de markt te verkrijgen zijn, is het lastig hierin een keuze te maken zonder u te laten informeren. Kiest u voor een stringsysteem of een systeem dat parallel geschakeld is? De keuze van het soort (en merk) systeem is uiteraard afhankelijk van de prijs en kwaliteit.

Denk ook aan de service

Er zijn zoveel overwegingen die u dwingen te laten kiezen voor de installateur waar u het beste gevoel bij heeft. Het is ook maar net welke overwegingen u persoonlijk het belangrijkste vindt. Stel, er is na een tijdje iets aan de hand met uw installatie, vindt u het dan ook belangrijk dat u kunt terugvallen op de installateur? En welke garantievoorwaarden zijn in dat geval dan van kracht? Soms wordt nog wel eens onderschat in welke mate er een defect kan optreden in een onderdeel van het zonnestroomsysteem, wat nare gevolgen kan hebben voor het totale systeem.

Zonne-energie via PakDeZon

Wat u ook beslist, kies vooral voor maatwerk-advies waarin uw persoonlijke situatie en uw eigen voorkeuren naar concrete mogelijkheden vertaald worden. En probeer in uw overwegingen ook vooral de meerwaarde van aandacht, service, kwaliteit en vakmanschap mee te nemen, zeker op lange termijn is dat van grote waarde!

Bent u geïnteresseerd geraakt in de meerwaarde van PakDeZon? Neem contact met ons op!

Naar Contact