Stelt u zich voor: u heeft een auto, maar dan zonder dashboard. U kunt niet zien hoe snel u rijdt. Geen idee of u voldoende brandstof heeft. Wanneer moet de olie ververst worden? Een zonnepanelen systeem zonder monitoring is als een auto zonder dashboard. 

Als u zonnepanelen heeft laten plaatsen wilt u natuurlijk de opbrengst van uw installatie kunnen volgen om het maximale aan zonne-energie eruit te kunnen halen. Maar hoe werkt dat precies? En wat is het maximale rendement? Om daar antwoord op te krijgen moet u uw zonnepanelen monitoren.

Waarom is monitoren belangrijk? 

De monitoring van zonnepanelen zorgt ervoor dat u op elk moment van de dag kunt zien hoe uw zonnepanelen presteren. Het monitoren van uw zonnepanelen is heel belangrijk. Als een paneel niet werkt, dan geeft het systeem een melding aan PakDeZon. Wij zullen op afstand bekijken wat er aan de hand kan zijn. U kunt een belletje verwachten met de vraag of we even langs mogen komen. Want er is iets wat opgelost moet worden.  Als een paneel het wat minder doet dan de rest, dan krijgen we niet automatisch een melding. We verwachten dan ook dat u zelf ook af en toe kijkt of alle panelen naar behoren presteren. Geeft u ons dan een seintje, dan gaan we de focus op dat paneel leggen. U heeft immers product en vermogensgarantie! Ook kunt u zien of bepaalde zonnepanelen slecht presteren. Vaak is hier een goede reden voor, zoals sneeuw of bladeren die op de zonnepanelen zijn gevallen. Dit kunt u dan makkelijk zelf verhelpen. Maar ook als er een paneel defect is kunt u dat zien door een lage opbrengst.

Monitoring zonnepanelen met SolarEdge 

Bij PakDeZon werken we met het systeem en monitoringportaal van SolarEdge. Met het monitoren van uw zonnepanelen kunt u online zien wat uw huidige opbrengst, uw opbrengst voor die dag, maand en zelfs uw totale opbrengst van het jaar is in kWh. Ook kunt u zien hoeveel geld u heeft bespaard en hoeveel CO2 uitstoot u tot nu toe heeft vermeden. Verder zijn de weersverwachtingen te zien en ziet u alle technische gegevens van de installatie. Ook kunt u allerlei grafieken opvragen om te bekijken. 

Optimizer 

Bij het plaatsen van de panelen sluiten we een SolarEdge power optimizer aan op het zonnepaneel. Hierdoor wordt het paneel intelligenter en kan de opbrengst van elk afzonderlijk paneel maximaal worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot systemen met een traditioneel systeem, waarbij de installatie zich gedraagt aan het zwakste paneel. 

Solar Edge Power Optimizers bieden Maximum Power Point tracking op paneelniveau en real-time aanpassingen van stroom en spanning om het optimale werkpunt van elk zonnepaneel te bereiken. Doordat elk paneel, onafhankelijk van andere panelen in dezelfde string, voortdurend het maximale vermogenspotentieel kan produceren, minimaliseert SolarEdge paneel-mismatch en verliezen door gedeeltelijke beschaduwing. Zelfs op daken zonder schaduw kan paneel-mismatch door sneeuw, vuil, bladeren en uitwerpselen van vogels er voor zorgen dat een systeem na verloop van tijd onder de maat presteert.

PakDeZon: Uw energiekosten in eigen hand

Voor zonnepanelen in combinatie met het SolarEdge systeem bent u bij PakDeZon aan het juiste adres. Als SolarEdge specialist adviseert, levert en installeert PakDeZon complete zonnestroomsystemen voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Kwaliteitsproducten, de juiste technische expertise en een hoog service niveau, daar kunt u op rekenen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Naar Contact