Pak Die Zon!

Hoe werkt zonne-energie?

Het zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Een zonnecel bestaat uit een twee laagjes silicium, een stof die in zand voorkomt. Als de zon op een zonnecel schijnt, ontstaat er tussen die silicium-laagjes elektriciteit. De optimizer verbindt elke individuele zonnepaneel met de centrale omvormer. De omvormer is vervolgens nodig om de stroom om te zetten in wisselstroom. Wanneer de elektriciteit, via de omvormer, in de meterkast is gekomen, kunt u dit gebruiken in huis.

Zonnepanelen

De diverse A-merken zonnepanelen waar PakDeZon mee werkt staan bekend om de hoge kwaliteit en goede garanties. Het aantal Wp van een paneel varieert per merk. Momenteel hanteren we een range van 355 Wp panelen tot 400 Wp.

De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 12 tot 25 jaar. PakDeZon biedt voornamelijk panelen aan met 25 jaar garantie.

Optimizers

Door een Power Optimizer van SolarEdge aan te sluiten op het zonnepaneel, zorgt het systeem ervoor dat de opbrengst van elk afzonderlijk paneel maximaal wordt gebruikt. Dit in tegenstelling tot traditionele stringsystemen, waarbij de installatie zich gedraagt aan het zwakste paneel.

SolarEdge geeft 25 jaar garantie op de optimizers.