Een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de zonnepanelen zijn PVT-panelen. Hiermee kan de zonne-energie die op het dak valt niet alleen worden omgezet in elektriciteit, maar ook in thermische energie voor een warmtepomp. Met deze dubbelfunctie kunt u dan ook maximaal rendement uit uw dak halen. De PVT-panelen zijn onderdeel van het Volthera systeem.

In dit systeem worden alle onderdelen eenvoudig op elkaar aangesloten en werken deze optimaal samen. Het systeem bestaat uit de volgende componenten:

  • Volthera PVT-panelen
  • De omvormer van SolarEdge
  • De warmtepomp van Vaillant
  • Een boilervat

Hybride en all-electric

Het Volthera systeem is in verschillende situaties mogelijk. Is uw CV-ketel of boiler aan vervanging toe of wilt u uw woning verduurzamen? Dan is het hybride systeem een geschikte oplossing. Bij het hybride systeem behoudt u de gasaansluiting en wordt Volthera geplaatst als aanvulling op uw CV-ketel. Op deze manier wordt maar liefst 70 tot 90% van uw gas kosten bespaard.

Gaat u nieuwbouwen? Dan mag u uw woning niet meer aansluiten op het gasnetwerk. In dit geval is een all-electric systeem ideaal! Doordat u geen gebruik meer maakt van gas, heeft u geen cv-ketel meer nodig. Een hele duurzame oplossing dus. De lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming zorgen daarnaast voor een aangename, constante temperatuur in uw woning.

Voordelen

Naast het feit dat u met het Volthera systeem maximaal rendement uit het dak kunt halen, is het ook nog een geruisloos systeem. U heeft namelijk geen buitenunit nodig. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de PVT-panelen in te laten bouwen in het dak, op deze manier liggen de panelen volledig geïntegreerd in het dak en vormen ze één geheel met het bestaande dak. Heeft u al standaard PV-panelen en wilt u daar PVT-panelen aan toevoegen? De PVT-panelen zien er exact hetzelfde uit als standaard PV-panelen en vormen daardoor een strak geheel op uw dak.

Vergoeding

Wanneer u kijkt naar de terugverdientijd dan ligt dit gemiddeld rond de 10 jaar. De panelen gaan daarnaast ongeveer 25 jaar mee. De warmtepomp zal eerder aan vervanging toe zijn. Deze gaat namelijk ongeveer 10 jaar mee. Een bijkomend voordeel is dat er verschillende regelingen en subsidies mogelijk zijn. Bij aanschaf kunt u voor de warmtepomp een ISDE-subsidie krijgen en kan de BTW teruggevraagd worden op het PV-gedeelte van het systeem. Tot 2030 geldt ook nog de salderingsregeling voor de terug geleverde elektrische energie van het PV-deel van het systeem.

PakDeZon is een samenwerkingspartner van Volthera. Wilt u meer informatie over Volthera, neem dan contact op met onze adviseur Mike of neem een kijkje op de website; www.volthera.nl. Hier kunt u ook direct kijken of het systeem geschikt is voor uw woonsituatie.